Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia continuă investițiile în beneficiul consumatorilor din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea

Distribuție Oltenia continuă investițiile în beneficiul consumatorilor din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea

5 august 2024
Distribuţie
energynomics

În data de 01 august 2024, Operatorul Distribuție Oltenia a obținut finanțare prin Fondul de Modernizare din partea Ministerului Energiei pentru 13 proiecte, în întreaga arie operațională din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. Proiectele vizează continuarea modernizării rețelei de distribuție a energiei electrice, cu investiții care se ridică la peste 930 de milioane de lei.

Prin strategia sa de dezvoltare, Distribuție Oltenia își propune să îmbunătățească nivelul de siguranță în distribuția de energie electrică și să reducă pierderile de energie.

Viziunea Distribuție Oltenia este de a deveni o companie modernă, flexibilă și capabilă să răspundă oricăror provocări pe care le ridică evoluția tehnologiilor în distribuția energiei electrice, în același timp satisfăcând cerințele consumatorilor.

„Creșterea accelerată a numărului de prosumatori, împreună cu schimbările meteorologice din ultimii ani ne-au confirmat credința în nevoia de a investi în infrastrucura energetică. Proiectele de modernizare finanțate în prezent vor defini modul în care România va realiza cu succes tranziția energetică din următoarele decenii. Rămânem dedicați atingerii obiectivelor de neutralitate climatică, digitalizării din sectorul energetic și modernizării infrastructurii pentru a aduce beneficii pe termen lung consumatorilor noștri”, a spus Ondrej Safar, Country Manager, Grupul Evryo.

Prin Fondul pentru Modernizare, operatorul Distribuție Oltenia a primit o finanțare în valoare de peste 930 de milioane de lei și investește din surse proprii peste 322 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *