Acasă » Petrol și Gaze » OSCAR Downstream: Prima aplicație de plată mobilă pe piața distribuției de carburant B2B din România

OSCAR Downstream: Prima aplicație de plată mobilă pe piața distribuției de carburant B2B din România

8 august 2024
Consumatori
energynomics

OSCAR Downstream, cea mai mare companie românească independentă de distribuție a carburantului, lansează în premieră pentru clienții B2B din România facilitatea de plată prin telefonul mobil, în cadrul unui parteneriat cu Eurowag, furnizor de servicii integrate de mobilitate și plată pentru companiile de transport.

Opțiunea de plată cu telefonul mobil (plata la pompă) poate fi folosită de șoferi în rețeaua OSCAR Drive, dedicată flotelor auto ale clienților B2B, care numără 30 de unități distribuite strategic pe principalele rute comerciale din țară.

„OSCAR Downstream are un model de business construit pe agilitate și inovație”, spune Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

„Istoria și brandul nostru sunt asociate cu concepte și servicii pe care le-am introdus în premieră pe piața din România, cum sunt stațiile de incintă DIESELpoint, lansate încă din 2004, stațiile de tranzit OSCAR Drive sau cardurile de flotă OSCAR, proiectate cu tehnologie contactless unică pentru piața de profil. Ne bucurăm să extindem oferta de servicii pentru cei peste 5.000 de clienți B2B, prin parteneriatul cu Eurowag, care are un portofoliu impresionant de soluții inteligente integrate și sigure pentru transportul rutier comercial din Europa. Continuăm să investim în soluții tehnologice de ultimă generație care să genereze valoare și eficiență clienților noștri”.

Plata la pompă este o facilitate din ce în ce mai populară, la nivel global. Conform Eurowag, peste 10.000 de stații de alimentare din Europa furnizează acest serviciu în prezent.

„Opțiunea de plată cu telefonul mobil îmbunătățeşte experiența consumatorului la pompă, generând un plus de fluiditate şi siguranță la finalizarea tranzacțiilor. Tododată, este un pas înainte în eforturile noastre de sustenabilitate, pentru că ne ajută să reducem impactul de mediu și amprenta de carbon. Bonurile sunt generate digital, plățile nu necesită resurse și infrastructură suplimentară, cum sunt cardurile de plastic sau ATM-urile și POS-urile, iar procesul este mult mai eficient din punct de vedere energetic”, adaugă Lucian Haranguș, Sales & Retail Director OSCAR Downstream.

Aplicația mobile payment a Eurowag este disponibilă pe Apple App Store și Google Play Store. Ulterior descărcării pe un telefon smart, utilizatorul se înregistrează și introduce datele necesare, inclusiv informațiile de plată. În momentul în care utilizatorul ajunge într-una din stațiile OSCAR Drive, acesta selectează prin intermediul aplicației stația respectivă, pompa aleasă și poate porni alimentarea.

Odată ce se atinge valoarea maximă permisă pentru alimentare, pompa se opreşte automat, iar şoferul îşi poate continua drumul.

Plățile efectuate de fiecare șofer sunt centralizate în timp real în contul de client, pe platforma digitală disponibilă companiilor care cumpără carburant de la OSCAR Downstream.

„Soluția tehnică pentru acest proiect a fost realizată de Petrosol, principalul furnizor de software dedicat industriei de petrol și gaze din România. Expertiza echipei Petrosol a asigurat o integrare fără cusur între sistemul de plată mobilă al Eurowag și sistemul fiscal de retail al OSCAR Downstream”, susține Cristian Bălulescu, General Manager, Petrosol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *