Acasă » Electricitate » ABB este prima companie care atinge hipereficiența IE6 prin utilizarea motoarelor fără magneți permanenți

ABB este prima companie care atinge hipereficiența IE6 prin utilizarea motoarelor fără magneți permanenți

8 august 2024
Electricitate
energynomics

ABB este primul producător care oferă nivelul de eficiență IE6 într-un design SynRM fără magneți permanenți. Acesta este cel mai înalt nivel în dezvoltarea recentă a tehnologiei dovedite SynRM pe care ABB a lansat-o în 2011. Aceste motoare se adresează clienților inovatori care au în vedere dezvoltarea și pregătirea pentru viitor a propriilor flote prin adoptarea celui mai înalt nivel de eficiență energetică disponibil comercial. Cei care utilizează deja motoare cu hipereficiență IE6 vor beneficia de productivitate crescută și costuri reduse pentru energie, ajutând în același timp la îndeplinirea obiectivelor actuale de sustenabilitate.

Eficiența IE6 pentru motoare se referă la cea mai înaltă clasă de eficiență pentru motoarele electrice definită de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) în cadrul standardului IEC 60034-30-1 adoptat pe scară largă. Standardele IEC se referă la un set de orientări elaborate și publicate de IEC. Aceste standarde sunt create printr-un consens global și cuprind diverse aspecte, cum ar fi siguranța electrică, etichetarea, performanța, metodele de testare și alte orientări pentru produsele electrice și electronice.

„Sistemele bazate pe motoare din cadrul instalațiilor industriale se numără printre utilizatorii majori de electricitate iar maximizarea eficienței lor oferă un potențial imens de reducere a emisiilor și îndeplinirea obiectivelor privind schimbările climatice”, spune Stefan Floeck, Președintele diviziei IEC Low Voltage Motors, ABB Motion. Prin utilizarea noilor noastre motoare SynRM fără magneți permanenți, care ating nivelurile de eficiență așteptate pentru viitorul IE6, economiile de energie vor trece la un nivel superior. „Faptul că IE6 SynRM are aceeași dimensiune cu echivalentul său,  motorul asincron IE3, face din IE6 SynRM un înlocuitor simplu pentru motoarele de generație anterioară. Acest lucru face posibilă pentru clienți trecerea la produse moderne, de înaltă eficiență, în scopul asigurării operațiunilor lor pentru viitor, într-o lume a costurilor energetice fluctuante”, adaugă Stefan Floeck.

Motoarele ABB SynRM fac parte din portofoliul de produse ABB EcoSolutions™, permițând clienților și partenerilor să facă alegeri mai durabile, datorită transparenței sporite cu privire la valoarea circularității fiecărui produs și impactul acestuia asupra mediului. Acest lucru înseamnă luarea unor decizii informate și responsabile. Produsele portofoliului respectă un set de indicatori cheie de performanță definiți de cadrul  ABB de circularitate și sunt însoțite de o declarație de mediu externă verificată (ISO 14025 Tip III).

Lider global în domeniul motoare și convertizoare, ABB Motion se mândrește să fie în centrul tranziției către un viitor mai productiv și mai durabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *