Acasă » Electricitate » PPC: Companiile Rețele Electrice investesc 19 mil. lei în rețeaua de medie tensiune

PPC: Companiile Rețele Electrice investesc 19 mil. lei în rețeaua de medie tensiune

14 august 2024
Distribuţie
energynomics

Companiile Rețele Electrice organizează prin intermediul platformei publice SEAP o licitație pentru achiziția de reanclanșatoare trifazate de medie tensiune, pentru a asigura o rețea electrică modernă, capabilă să răspundă cerințelor în creștere ale consumatorilor și provocărilor actuale. Cu o valoare maximă de 19.320.000 lei, această investiție strategică vizează atât întărirea și modernizarea rețelei de medie tensiune, cât și îmbunătățirea rezilienței, flexibilității operaționale și calității serviciilor oferite clienților.

„Achiziționarea de reanclanșatoare trifazate de medie tensiune reprezintă un pas esențial în modernizarea rețelei noastre, demonstrând angajamentul nostru ferm față de clienți. Această investiție nu doar că îmbunătățește eficiența operațională, dar contribuie și la atingerea obiectivelor strategice ale companiei, în special la confortul clienților noștri prin reducerea numărului și duratei întreruperilor neplanificate. În plus, ne permite să avem o rețea mai rezilientă, făcând față cerințelor în creștere ale clientilor noștri și să răspundem provocărilor aduse de schimbările climatice și de creșterea complexității rețelei electrice”, a declarat Mihai Pește, director general al companiilor Rețele Electrice.

Prin această licitație, companiile Rețele Electrice reafirmă angajamentul de a investi constant în tehnologii de ultimă generație, care să asigure o rețea de distribuție modernă, fiabilă și capabilă să susțină dezvoltarea economică și socială pe termen lung. Implementarea acestor soluții tehnice va permite nu doar îmbunătățirea experienței clienților, ci și o mai mare adaptabilitate la cerințele viitoare ale pieței energetice.

Reanclanșatoarele trifazate de medie tensiune sunt dispozitive de protecție utilizate în rețelele electrice pentru a detecta și izola rapid defectele temporare, restabilind automat alimentarea după un scurtcircuit sau o întrerupere, pentru a minimiza impactul asupra consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *