Acasă » Interes general » Romgaz utilizează o soluție NS EDGE pentru un nou standard în securitate cibernetică

Romgaz utilizează o soluție NS EDGE pentru un nou standard în securitate cibernetică

14 august 2024
Digitalizare
energynomics

Romgaz a găzduit marți un eveniment important „NS EDGE Cybersecurity Showcase”, marcând astfel un avans considerabil în consolidarea securității infrastructurii energetice critice din România. Evenimentul a celebrat implementarea cu succes a unei soluții avansate de securitate cibernetică, dezvoltată de NS EDGE, o companie americană considerată inovatoare pentru tehnologiile sale de vârf în domeniul informațiilor despre amenințări cibernetice, se arată într-un comunicat al companiei românești.

”Implementarea în cadrul Romgaz și performanța de succes a soluției NS EDGE, susținută de Serviciul Comercial Extern al SUA și Ministerul Energiei din România, a stabilind un nou standard de siguranță pentru informațiile despre amenințări și apărare în sectorul energetic.

Romgaz conștientizează importanța tot mai mare a securității cibernetice, motiv pentru care compania a integrat măsuri solide de securitate cibernetică în strategia sa de bază. Această integrare este crucială pentru protejarea activelor, asigurarea continuității operaționale și menținerea încrederii părților interesate”, susțin oficialii Romgaz.

„Pentru Romgaz, conformarea cu Directiva NIS 2 nu este doar o cerință de reglementare, ci și o oportunitate de a ne consolida angajamentul față de securitatea cibernetică. Colaborarea cu NS EDGE exemplifică abordarea noastră proactivă de integrare a tehnologiilor de vârf care ne îmbunătățesc poziția de securitate cibernetică. Acest parteneriat subliniază implicarea noastră în susținerea soluțiilor inovatoare și dorința continuă de a excela în protejarea infrastructurii critice. Astfel de acțiuni reflectă angajamentul ROMGAZ de a respecta cele mai înalte standarde de securitate și reziliență”, a spus Răzvan Popescu, Directorul General al Romgaz.

Soluția NS EDGE se numără printre inițiativele de securitate cibernetică ale Romgaz, iar implementarea acestei tehnologii de ultimă oră a fost un succes, oferind detectarea în timp real a amenințărilor cibernetice, în timp ce procesează eficient volume mari de date cu resurse de calcul minime.

Parteneriatul dintre Romgaz și NS EDGE este consolidat suplimentar de sprijinul programului CleanTech Nexus, o inițiativă lansată de Ministerul Energiei din România, Techcelerator și Ministerul Energiei din Republica Moldova. Acest program promovează inovația și colaborarea transfrontalieră, contribuind la avansarea soluțiilor energetice durabile și sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *