Acasă » Electricitate » Rețele Electrice scoate la licitație lucrări de 45,8 mil. lei pentru zona Geoagiu

Rețele Electrice scoate la licitație lucrări de 45,8 mil. lei pentru zona Geoagiu

19 august 2024
Distribuţie
energynomics

Compania Rețele Electrice Banat va realiza modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice din orașul Geoagiu și alte nouă localități adiacente din județul Hunedoara, lucrările de modernizare urmând să fie atribuite prin licitație publică. Compania Rețele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice, procedura de achiziție de lucrări în valoare de 45,8 milioane de lei, beneficiarul fiind operatorul Rețele Electrice Banat.

Proiectul vizează modernizarea rețelelor electrice de medie și joasă tensiune din Geoagiu, Geoagiu Băi, Aurel Vlaicu, Bozeș, Cigmău, Homorod, Mermezeu-Văleni, Renghet, Poienari și Văleni. În total vor fi modernizați 37 km de rețele de medie tensiune și 86 km de rețele de joasă tensiune. Totodată, vor fi modernizate  18 de posturi de transformare, respectiv 1.700 de branșamente electrice.

”Pentru a crește reziliența rețelei din zona Geoagiu, din județul Hunedoara, buclăm o parte a acesteia pentru ca, în cazul unei defecțiuni, să redirecționăm fluxul energetic și să asigurăm continuitatea serviciului de distribuție a energiei electrice. De asemenea, trecem în subteran o porțiune a rețelei de medie tensiune din zonă pentru a fi mai puțin expusă intemperiilor și, cu același scop, vom moderniza și posturi de transformare existente și vom instala unele noi, în anvelopă de beton. Rețeaua de joasă tensiune din zonă, va fi, de asemenea, modernizată, în beneficiul comunității. După finalizarea lucrărilor, locuitorii din zonă și turiștii se vor putea bucura de beneficiile unui serviciu de distribuție a energiei electrice mult îmbunătățit”, a declarat Mihai Vangu, Director Rețele Electrice Banat.

Liniile de medie tensiune vizate în cadrul acestui proiect vor fi buclate cu cabluri de 20 kV, pentru îmbunătățirea fiabilității rețelei, permițând alimentarea continuă a consumatorilor chiar și în cazul unei defecțiuni pe un segment al liniei, prin redirecționarea fluxului de energie printr-un traseu alternativ. De asemenea,  o parte a liniei de medie tensiune LEA 20kV Orăștie Balomir va fi trecută în subteran, iar 18 posturi de transformare existente care vor fi modernizate, precum și 4 posturi de transformare noi, atât în anvelopă de beton, cât și aeriene, vor fi conectate la aceasta.

Rețeaua de joasă tensiune (JT) se va moderniza prin instalarea de conductoare izolate torsadate și înlocuirea stâlpilor deteriorați.

Lucrările vizează îmbunătățirea calității serviciului de distribuție a energiei electrice pentru clienții din zona Geoagiu, cu influență directă asupra pierderilor din rețea, precum și asupra consumului individual la nivelul locuințelor, generând o amprentă locală mai scazută de dioxid de carbon.

Proiectul are o valoare totală de 48,6 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 36,9 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 24 septembrie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 32 de luni de la încheierea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *