Acasă » Electricitate » Primăria Baia Mare va construi 46 de noi stații de încărcare pentru VE

Primăria Baia Mare va construi 46 de noi stații de încărcare pentru VE

22 august 2024
Electricitate
energynomics

Primăria Municipiului Baia Mare va construi 46 de noi stații de încărcare pentru vehicule electrice, prin proiectul „SMART ECO – Rețea Integrată de Acces la Alimentare pentru Vehicule Electrice în Municipiul Baia Mare”.

Documentația tehnico-economică a fost aprobată, iar în curând va fi lansată licitația publică. Valoarea proiectului este de 9.980.239,94 lei, din care este asigurată o finanțare de 6.736.714,95 lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, conform Transilvania Business.

„Prin proiectele și planurile noastre, ne dorim să ne aliniem orașelor inteligente, în special când vine vorba de mobilitatea urbană. Este un fapt dovedit că energiile regenerabile sunt pe primul loc în clasamentul sustenabilității și facem pași concreți pentru dezvoltarea acestui sector în Baia Mare. Am început deja procesul de reînnoire a parcului auto pentru transportul public cu vehicule moderne.

”Anul acesta, am semnat contractul de achiziție pentru 11 autobuze electrice și stații de încărcare aferente, care urmează să ne fie livrate până la începutul anului viitor. Totuși, nu este suficient să modernizăm doar transportul public. Trebuie să-i încurajăm și pe șoferii băimăreni să opteze pentru vehicule ecologice, cum sunt mașinile electrice, iar dezvoltarea infrastructurii de alimentare a acestor vehicule este o necesitate”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Baia Mare deține acum 15 astfel de stații de încărcare, urmând ca, prin proiectul „SMART ECO – Rețea Integrată de Acces la Alimentare pentru Vehicule Electrice în Municipiul Baia Mare”, să se construiască 46 de noi stații, cu un total de 92 de prize de încărcare și cu o putere maximă de 22, respectiv 55 kW.

„Vom amplasa aceste stații strategic, în locuri ușor accesibile cetățenilor, cum ar fi zonele rezidențiale, mixte, de servicii, comerciale, de tranzit interurban și cele în care aceștia lucrează, pentru a limita nevoile de deplasare. Am încredere că, până la sfârșitul anului, vom avea un constructor desemnat și că, de la începutul anului viitor, vom putea demara construcția efectivă a stațiilor”, a mai precizat Ioan Doru Dăncuș.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *