Acasă » Interes general » Hexing deschide în octombrie noua fabrică de echipamente electrice din Timișoara

Hexing deschide în octombrie noua fabrică de echipamente electrice din Timișoara

29 august 2024
Industrie
energynomics

Hexing, furnizor chinez de echipamente electrice și soluții pentru companiile de utilități mai are nevoie doar de câteva avize pentru a începe producția de contoare inteligente și automatizare la Giarmata, lângă Timișoara. Inaugurarea oficială a fabricii de Smart Metering este programată pentru 10 octombrie 2024, conform Transilvania Business.

Listat la bursa din Shanghai, gigantul chinez Hexing a ocupat 8.000 metri pătrați în această primăvară pentru o investiție care va genera, după afirmațiile reprezentanților companiei, peste 100 de locuri de muncă, în Timișoara Industrial Park I.

Noua unitate a Hexing Technologies Europe SRL, o subsidiară a Grupului Hexing și a Parcului Aeroportului Timișoara, va servi ca hub al inovației și va extinde amprenta serviciilor de energie digitală a Hexing în toată Europa. Instalația de ultimă generație va produce soluții avansate de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice și a apei, soluții de automatizare a distribuției, invertoare solare, baterii și încărcătoare pentru vehicule electrice.

Vicepreședintele senior al Hexing, Jessica Fan, a apreciat că investiția se înscrie în planurile pe termen lung ale companiei.

„Înființarea unei unități în România se aliniază cu viziunea pe termen lung a companiei noastre de a construi o lume mai ecologică. Suntem mândri să jucăm un rol activ în dezvoltarea digitală a Europei. sisteme de alimentare inteligente și pentru a contribui la comunitatea locală prin crearea de oportunități de angajare valoroase. Ne aflăm în mijlocul unui proces intens de recrutare”, a anunțat Jessica Fan.

 

Parcul Industrial Timișoara I, deținut și operat de Globalworth, este situat strategic în apropierea aeroportului internațional și oferă clădiri de înaltă tehnologie pentru operațiuni de producție, depozitare și logistică. În prezent, aproape exclusiv închiriat, parcul găzduiește companii precum Continental, Litens Automotive, Valeo sau Coca-Cola.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *