Acasă » Regenerabile » E.ON: Instalările de sisteme PV au crescut de opt ori față de 2023

E.ON: Instalările de sisteme PV au crescut de opt ori față de 2023

30 august 2024
Regenerabile
energynomics

Compania E.ON Energie România a instalat, în primele opt luni ale acestui an, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienții rezidențiali, de opt ori mai mult față de întreg anul trecut.

Dacă anul trecut compania a instalat 400 de sisteme fotovoltaice, în medie  1 sistem pe zi, anul acesta ritmul mediu al instalărilor a crescut la 14 sisteme fotovoltaice pe zi, recordul fiind de 50 de sisteme instalate într-o singură zi în luna iulie a.c.

Până în prezent, cele peste 4.400 de sisteme PV instalate de companie la clienții casnici în ultimii 4 ani au generat 21,21GWh de energie regenerabilă și au salvat aproximativ 11.000 de tone de emisii de CO2 pentru a căror absorbție ar fi fost nevoie de aproximativ 14.000 de copaci. Dintre sistemele instalate aproximativ 10% au și baterii pentru stocare.

„Să folosim energia de la soare pentru a ne alimenta locuințele, pentru a le răci în zilele toride și a le încălzi în sezonul rece, înseamnă să facem lucrurile așa cum trebuie, sustenabil. Peste 13.000 de clienți beneficiază astăzi de energie solară datorită soluțiilor noastre, iar reducerile continue ale costurilor pentru panouri, baterii, pompele de căldură, automobile electrice și alte tehnologii cheie arată că un viitor cu energie curată este și un viitor energetic tot mai accesibil din punct de vedere al costurilor”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Clienții companiei au la dispoziție toată gama de putere disponibilă: de la 3 kW, atât în sistem monofazic, cât și trifazic.

De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 200 kWh. Recuperarea investiției se face în aproximativ 4 ani, în funcție de puterea instalată iar perioada de garanție este ridicată, de 15 ani pentru panouri şi 10 ani pentru invertor. Totodată, este de reținut că instalarea se face în 5 zile lucrătoare pentru cei care au dosarele aprobate în programul Casa Verde 2023 și vor să se transfere la E.ON, iar plata contribuției proprii se face după instalarea sistemului fotovoltaic.

Românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice cu bani de la stat prin programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, care va fi lansat în luna septembrie, conform ultimelor declarații ale autorităților, trebuie să știe că vor fi obligați să-și monteze și sisteme de stocare a energiei.

Compania oferă încă de acum 3 ani o soluție prin module de stocare a energiei, sistemul fiind unul hybrid, cu puteri de 5, 10, 15 kW, on-grid sau off-grid, și are o garanție de 10 ani acordată de producător. Acesta are capacitatea de a livra energie atunci când producția panourilor solare este mică sau deloc și poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din rețea este întreruptă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *