Acasă » Legal » USR solicită eliminarea obligației prosumatorilor de a instala baterii pentru stocare

USR solicită eliminarea obligației prosumatorilor de a instala baterii pentru stocare

4 septembrie 2024
Legal
energynomics

USR a depus un amendament la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 32/2024, care vizează eliminarea obligației prosumatorilor de a instala baterii de stocare a energiei.

“Am depus azi un amendament prin care eliminăm inepția prin care statul încerca pasarea responsabilității pentru stocare la prosumatori. Vorbim de o măsură care, pe de-o parte, nu are cum să rezolve problemele din sistem, pentru că deficitul de stocare este foarte mare. Pe de altă parte, este lovit şi descurajat sectorul prosumatorilor, singurul care a performat în creşterea capacității de producție de energie a României în ultimii ani. Astfel, nu doar că nu ar fi rezolvată problema, ci ar fi creată una şi mai mare. Da, e nevoie de stocare. Însă prin stimulente pentru investițiile din piață, inclusiv în rândul prosumatorilor”, a declarat deputata USR Cristina Prună, vicepreşedintă a Comisiei pentru industrii şi servicii, potrivit unui comunicat al USR.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.32/2024 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei şi adoptarea unor măsuri în domeniul energiei a fost adoptat, decizional, în data de 26 iunie, de Camera Deputaților.

USR menționează că deputata Cristina Prună şi asociații de profil i-au solicitat public, în luna iulie, preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea legii în Parlament.

Preşedintele a retrimis legea la Parlament în 18 iulie, iar în prezent se află în procedură de reexaminare în Senat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *