Acasă » Legal » Concurența analizează preluarea Eldrive de către BERD și Renalfa Solarpro Group

Concurența analizează preluarea Eldrive de către BERD și Renalfa Solarpro Group

13 septembrie 2024
Legal
energynomics

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) intenționează să intre în acționariatul Eldrive Holding Gmbh, alături de Renalfa Solarpro Group Gmbh. BERD este o bancă de dezvoltare, care funcționează în peste 30 de țări. Compania bulgară Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune a contractat un împrumut de 40 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru instalarea a 8.472 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în Bulgaria, Lituania și România în următorii trei ani.

Renalfa este un grup de investiții în energie şi e-mobilitate, specializat în energie regenerabilă, care îşi desfăşoară activitatea pe întregul spectru al lanțurilor valorice fotovoltaice solare, sistemelor de stocare a energiei în baterii (BESS) şi eoliene, de la inițierea proiectelor până la exploatarea activelor.

Eldrive Holding Gmbh deține o filială în România, numită Emobility Charging, furnizor şi operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *