Acasă » Electricitate » Fără energie nucleară, Europa nu-și va atinge obiectivele climatice

Fără energie nucleară, Europa nu-și va atinge obiectivele climatice

22 septembrie 2024
Electricitate
energynomics

Europa nu își va putea atinge țintele de reducere a poluării fără utilizarea energiei nucleare, a declarat Roberto Musneci, Președintele Camerei de Comerț Italiană pentru România.

„Acum toți vorbesc de digitalizare și eficiență energetică. Să nu uităm că, la nivel european, fără o poziție puternică și structurată pe termen mediu și lung în privința energiei nucleare, țintele de reducere a emisiilor poluante nu vor fi atinse în niciun caz,” a spus el Musneci, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Brașov 2024” organizate de Energynomics și Camera de Comerț Italiană pentru România.

Pe lângă această direcție, el a menționat că Europa ar putea dezvolta un sistem de gândire care să permită o mai bună înțelegere a provocărilor actuale și identificarea de soluții pentru mobilitatea urbană și interurbană, domenii adiacente obiectivului general de reducere a poluării.

Conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Brașov 2024” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, cu sprijinul partenerilor noștri: Bepco, Exim Banca Românească,  ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Polytrade Global, SolarX Power, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy, WEBUS 4 ENERGY.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *