Acasă » Interes general » Heineken România încheie un parteneriat cu Engie pentru a accelera eforturile de decarbonare

Heineken România încheie un parteneriat cu Engie pentru a accelera eforturile de decarbonare

26 septembrie 2024
ESG
energynomics

Heineken, compania producătoare de bere cu cea mai extinsă prezență din lume, a atins o nouă bornă în călătoria sa către Net Zero emisii de CO2, prin semnarea unor parteneriate adiționale în cadrul programului său global Net Zero Production. Acești parteneri vor aduce expertiza tehnică, pentru a sprijini ambiția globală a Heineken de a ajunge la Net Zero emisii de CO2 în Scope 1 și 2, până în 2030.

În România, Heineken va colabora cu Engie Romania pentru a implementa tehnologie de înaltă eficiență și soluții energetice, ca parte a traiectoriei de decarbonare a celor trei fabrici locale, de la Miercurea-Ciuc, Ungheni (Mureș) și Craiova. Printr-o colaborare solidă între Heineken, Engie Romania și Engie Impact, una dintre filialele grupului Engie, se vor implementa diverse soluții de decarbonare, care vizează inclusiv economisirea energiei, instalarea de pompe de căldură și a unui biodigestor la una dintre fabrici.

”Partenerii noștri vin cu expertiză în domeniul lor de activitate, cunoașterea celor mai bune soluții tehnologice disponibile și o perspectivă din exterior cu privire la problemele pe care încercăm să le rezolvăm. Aceste abilități sunt esențiale pentru a sprijini Heineken în atingerea ambițiilor sale către Net Zero emisii de CO2 în Scope 1 și 2, până în 2030, care nu pot fi realizate decât împreună. Colaborarea cu experți este esențială pentru a atinge aceste ambiții cu rapiditatea și amploarea de care avem nevoie”, a declarat Magne Setnes, Chief Supply Chain Officer la Heineken.

”Parteneriatul nostru cu Engie ne permite să facem un pas important, esențial în călătoria noastră către Net Zero emisii de CO2, aici în România. Aceasta a fost o prioritate pentru noi încă de la anunțarea ambiției globale a Heineken de a-și decarbona producția. De asemenea, suntem foarte încântați că am putut obține finanțare prin Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR) pentru proiectul nostru de investiții”, a spus Thibaut Boidin, Managing Director, Heineken România.

”Suntem încântați să fim partenerul ales de Heineken pentru furnizarea de soluții complexe și la cheie de decarbonare pentru trei dintre siturile industriale ale clientului nostru. Am propus o abordare integrată, de la strategie la execuție, constând în soluții și tehnologii inovatoare pentru decarbonarea și utilizarea căldurii. Strategia noastră combină producția de biometan rezultat din deșeurile fabricilor de bere și recuperarea căldurii prin pompe de căldură. Această abordare personalizată va contribui la ambițiile globale ale Heineken de a atinge Net Zero”, a adăugat Nicolas Richard, CEO Engie Romania

Programul Integrated Net Zero Production a fost lansat pentru a adresa 88% din emisiile globale generate de Scop 1 și 2 ale Heineken care provin din producția de băuturi, cu scopul de a stabili o echipă interfuncțională de experți interni și furnizori externi, care să conducă la rezultatele dorite.

Heineken continuă să se concentreze pe acțiuni concrete pentru a-și reduce emisiile de carbon, lucrând îndeaproape cu clienții, și furnizorii. La sfârșitul anului 2023, Heineken a redus deja la nivel global emisiile din domeniile de aplicare 1 și 2 cu 34% față de 2018.

În 2023, obiectivele Heineken globale Net Zero și FLAG (Forest, Land and Agriculture) au fost aprobate de inițiativa Science Based Targets (SBTi), compania devenind primul producător de bere global care a trecut de această etapă de sustenabilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *