Acasă » Legislatie » Norme si regulamente » Urluescu: Consumatorii casnici, mai afectați de creşterea facturilor la electricitate, din 2025

Urluescu: Consumatorii casnici, mai afectați de creşterea facturilor la electricitate, din 2025

26 septembrie 2024
Legislatie
energynomics

Micii consumatori vor fi cei mai afectați de creşterea facturilor la electricitate, începând din aprilie 2025, când se va încheia schema de plafonare a prețului energiei, a declarat Laurențiu Urluescu, preşedintele Asociației Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

„De la 1 aprilie, anul viitor, şi să nu considerați că e o păcăleală – se termină schema de plafonare a prețurilor, iar consumatorii de energie electrică şi gaze naturale vor fi pe piața liberă. Mai ales consumatorul de energie electrică care are un consum de sub 100 de kilowați-oră pe lună, care beneficiază acum de tariful de 0,68 lei, care este un tarif complet nesustenabil, la acesta din păcate va fi o creştere. Din estimările noastre, cei care consumă cam 50 de kilowați-oră pe lună vor trebui să plătească lunar în plus cam între 20 şi 25 lei. (…) Ne bucurăm că am văzut un suport destul de mare din partea autorităților să încerce deblocarea schemei de ajutor pentru consumatorul vulnerabil. Sunt consumatori în România care trebuie ajutați, dar nu toți – şi ar trebui ca ajutorul să fie direcționat direct către cei care au într-adevăr nevoie”, a menționat Laurențiu Urluescu, citat de Agerpres.

Totodată, el a precizat că din 2026 există o obligație ca furnizorul să introducă în factura de gaze naturale pentru toți consumatorii de gaze naturale costul certificatelor de carbon în facturile consumatorilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *