Acasă » Regenerabile » Solar » Simtel Team – parteneriat cu Monsson pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice și de stocare

Simtel Team – parteneriat cu Monsson pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice și de stocare

27 septembrie 2024
Regenerabile
energynomics

Conducerea Simtel Team anunță semnarea unui parteneriat strategic cu Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România și Europa de Sud-Est, ce vizează dezvoltarea, construirea și vânzarea de proiecte fotovoltaice și/sau mixte cu o capacitate totală instalată de aproximativ 150 MWp. În plus, parteneriatul urmărește și dezvoltarea de facilități de stocare a energiei electrice cu o capacitate de până la 120 MWh, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Pentru realizarea acestor proiecte, cele două companii intenționează să utilizeze resurse financiare proprii, finanțare bancară, dar și alte surse de finanțare, precum obligațiuni verzi și fonduri europene.

Simtel și Monsson vor dezvolta proiecte de energie regenerabilă folosind un model integrat, care acoperă întregul ciclu de viață al proiectelor – de la planificare și dezvoltare, până la construcție, vânzare și, în cazuri excepționale, operarea pe termen lung. Această abordare integrată le permite celor două companii să asigure eficientă, fiabilitate și inovație în cadrul fiecărui proiect în parte.

Parteneriatul va explora și implementarea de soluții de stocare a energiei, care să sprijine echilibrarea și optimizarea rețelelor electrice, răspunzând astfel cerințelor tot mai mari la nivel național pentru stabilitate și securitate energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *