Acasă » Electricitate » Christian Macedonschi: Brașovul va avea transport public integral electric până la sfârșitul anului

Christian Macedonschi: Brașovul va avea transport public integral electric până la sfârșitul anului

28 septembrie 2024
Electricitate
energynomics

Mobilitatea electrică este benefică din punctul de vedere al transportului public, iar în Brașov, transportul public este electric în proporție de 75%, iar până la sfârșitul acestui an, va deveni complet electric, a declarat Christian Macedonschi, președintele Asociației pentru Mobilitate Electrică (EMA).

„Brașovul este un model de bună practică nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a adăugat el, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Brașov 2024” organizate de Energynomics și Camera de Comerț Italiană pentru România.

Mobilitatea electrică contribuie la echilibrarea sistemului energetic și este cu 30% mai ieftină comparativ cu costul carburanților tradiționali, însă, din păcate, mulți oameni încă nu o înțeleg pe deplin.

Problema bateriilor a fost abordată de Tesla, care va reutiliza bateriile mai vechi de opt ani pentru stocarea energiei în locuințe, în cadrul sistemelor fotovoltaice.

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a convinge guvernele să susțină mobilitatea electrică, pentru că din cauză că s-au tăiat subvențiile, vânzările s-au dus în beci”, a subliniat Macedonschi.

Un impuls important va fi înlocuirea flotelor mari de autoturisme cu vehicule electrice, dar acest proces va trebui sprijinit de guvern într-o formă sau alta.

Conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Brașov 2024” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, cu sprijinul partenerilor noștri: Bepco, Exim Banca Românească,  ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Polytrade Global, SolarX Power, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy, WEBUS 4 ENERGY.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *