Acasă » Electricitate » Burduja: Operatorii de transport şi distribuție s-au mobilizat exemplar

Burduja: Operatorii de transport şi distribuție s-au mobilizat exemplar

30 septembrie 2024
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Dispecerul Energetic Național, împreună cu operatorii de transport şi distribuție, s-au mobilizat exemplar pentru a face față situațiilor care vor apărea pe parcursul acestor zile, în contextul condițiilor meteorologice deosebite, a anunțat duminică ministrul Energiei, Sebastian Burduja, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am încheiat o nouă reuniune a Comandamentului energetic, convocat pentru pregătirea sistemului energetic național în contextul condițiilor meteorologice deosebite anunțate. Apreciez faptul că Dispecerul Energetic Național, împreună cu operatorii de transport şi distribuție, s-au mobilizat exemplar pentru a face față situațiilor care vor apărea pe parcursul acestor zile”, a afirmat Ministrul Energiei.

”Operatorii de distribuție au echipe suplimentare de intervenție, stocuri de materiale pregătite (inclusivi stâlpi pentru eventuale înlocuiri), operatori adiționali de call center – totul pentru a putea răspunde cat mai rapid la provocările apărute şi pentru a restabili în timpul cel mai scurt alimentarea cu energie electrică şi gaze a gospodăriilor. Vestea bună este că, la această oră, nu avem probleme de funcționare a sistemului, nici la nivelul rețelei de transport, nici la nivelul rețelelor de distribuție, nici la nivelul marilor producători”, a punctat Burduja.

”Există câteva incidente și deranjamente pe liniile de medie și de joasă tensiune, în limitele unei zile obișnuite de lucru. Monitorizăm situația prin comandamente constituite la nivelul fiecărei entități.

”Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou, din păcate, în zona Galați. Electrica (DEER) a luat măsuri speciale pentru protejarea stației de la Pechea, care a mai fost afectată și la precedentele inundații.

”La solicitarea operatorilor de distribuție, atragem atenția autorităților locale asupra importanței toaletării la timp a copacilor. Avem multe situații semnalate, mai ales în zonele urbane, în care lipsa îngrijirii arborilor în proximitatea rețelelor electrice cauzează incidente și avarii semnificative la nivelul liniilor de joasă și de medie tensiune. În mod evident, aceste acțiuni trebuie întreprinse din timp, preventiv. În perioada imediat următoare, vom realiza o situație la nivel național cu zonele și localitățile cele mai expuse unor astfel de riscuri și o vom prezenta public”.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *