Acasă » Petrol și Gaze » MET Group a contractat primul vas GNL în parteneriat cu Celsius

MET Group a contractat primul vas GNL în parteneriat cu Celsius

2 octombrie 2024
Import-Export
energynomics

Ca parte a strategiei de creștere pe segmentul de gaz natural lichefiat (GNL), compania elvețiană MET Group a încheiat un parteneriat cu Celsius pentru construcția primului vas de GNL al MET, programat pentru livrare în 2027.

Eficientă și modernă, nava care va transporta GNL va fi construită de China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) și va consolida creșterea activităților MET Group pe segmentul gazului natural lichefiat. Partenerul MET în acest joint venture este compania Celsius,  proprietar și important operator de nave cu activități în industria maritimă.

Achiziția navei consolidează strategia MET Group de a-și spori capacitatea de furnizare de GNL către clienți din surse diversificate, printre care și acordul recent semnat cu Shell pentru a cumpăra GNL din SUA pe o perioadă de 10 ani.

Din punct de vedere geografic, MET Group are una dintre cele mai diverse structuri de import de GNL din Europa, cu capacități de regazeificare pe termen lung în Germania, Croația și Spania. MET Group a importat GNL în opt țări diferite din zona mediteraneană (Grecia, Italia, Croația, Spania), Europa de Nord-Vest (Marea Britanie, Belgia, Germania) și regiunea nordică (Finlanda). În 2023, MET a livrat peste 30 de încărcături de GNL în Europa.

„Suntem încântați să ajungem în această etapă importantă pentru activitățile noastre din segmentul GNL în parteneriat cu Celsius. La MET, suntem încrezători în rolul pe care gazul natural lichefiat îl va avea în tranziția energetică europeană”, a spus președintele și CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos.

„Ne bucurăm de continuarea extinderii în industria GNL prin intermediul unor nave moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu cele mai scăzute costuri de transport. Suntem încântați să începem acest parteneriat cu MET Group și să sprijinim compania în strategia de dezvoltare pe acest segment. Transporturile de GNL sunt esențiale pentru îmbunătățirea tranziției energetice, dată fiind importanța GNL drept principalul combustibil pentru tranziția verde”, a adăugat Președintele și CEO-ul Celsius, Jeppe Jensen.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *