Acasă » Electricitate » Think Blu Solutions dezvoltă proiecte de stocare a energiei în baterii de peste 1 GW

Think Blu Solutions dezvoltă proiecte de stocare a energiei în baterii de peste 1 GW

6 octombrie 2024
Electricitate
energynomics

Compania Think Blu Solutions dezvoltă de la zero proiecte de stocare a energiei în baterii. Aceste proiecte cumulează o capacitate de peste 1 GW, a declarat Cosmin Cheran, General Manager Think Blu Solutions.

„Scopul nu este să facem instalații de stocare de mari dimensiuni, ci vrem să realizăm cât mai multe baterii în diverse zone ale țării pentru a ajuta sistemul,” a spus el, cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.

Cheran a precizat că apetitul este foarte mare, iar firma pe care o conduce primește foarte multe scrisori de intenție de la investitori.

„Ne dorim să nu mai existe în piață prețuri de peste 20.000 de euro pe MWh pentru echilibrare și vrem să avem aceste stocări pentru ca sistemul să fie cât mai competitiv,” a mai spus Cheran.

Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *