Acasă » Regenerabile » Solar » Octavian Crișan, CEO Ensys & Atnom: Cererea de sisteme fotovoltaice rezidențiale va exploda

Octavian Crișan, CEO Ensys & Atnom: Cererea de sisteme fotovoltaice rezidențiale va exploda

6 octombrie 2024
Solar
energynomics

România va consemna o cerere foarte mare de sisteme rezidențiale de stocare a energiei, de ordinul sutelor de mii, grație multiplelor programe de finanțare. Totuși, multe dintre acestea vor fi realizate de speculatori, a declarat Octavian Crișan, CEO Ensys & Atnom.

„Este o cerere foarte mare, dar deocamdată toate sunt la nivel de proiecte. Ne așteptăm să fie o explozie de proiecte, dar foarte multe vor fi pe speculă, la fel ca în zona fotovoltaică, unde, din ce am auzit, există proiecte pe hârtie de 50 GW. În următorul an, în România, vor fi instalați peste 100.000 de acumulatori pentru aplicații rezidențiale, fiecare cu o putere de 3-5 kW. Observăm o cerere foarte mare și din partea prosumatorilor rezidențiali existenți. Vorbim de o cerere de sute de mii de unități,” a spus el, cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.

 

Există totuși o reticență din partea clienților din cauza prețului ridicat și a termenelor lungi de livrare. Produsele din China sunt însă tot mai căutate datorită prețului atractiv de sub 150.000 de euro pe MW.

„Avem cereri de unități de stocare în sectorul rezidențial de câteva mii de bucăți și ne așteptăm la un 2025 foarte productiv. Mergem pe unități de stocare distribuite,” a mai spus el.

Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *