Acasă » Electricitate » Liviu Gavrilă: Cei mai mulți membri ai RWEA sunt interesați de stocarea energiei

Liviu Gavrilă: Cei mai mulți membri ai RWEA sunt interesați de stocarea energiei

6 octombrie 2024
Electricitate
energynomics

Peste 80% dintre membrii RWEA au proiecte care implică stocarea energiei, iar trei membri au deja proiecte de zeci de MW de stocare implementate, a declarat Liviu Gavrilă, vicepreședinte al Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.

 

„Cheltuielile cu echilibrarea au depășit orice prag imaginabil, dar stocarea energiei este singura măsură imediată care poate limita aceste cheltuieli cu dezechilibrele”, a spus el.

Totodată, nevoia de echilibrare este de ordinul sutelor de MW, iar companiile din sistem au nevoie de digitalizare și de schimbarea paradigmei comerciale în care operează.

Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *