Acasă » Electricitate » Dor Marian: Prețul mediul al energiei ar putea ajunge, în zece ani, la 50 euro/MWh

Dor Marian: Prețul mediul al energiei ar putea ajunge, în zece ani, la 50 euro/MWh

energynomics

Prețul mediu al energiei electrice ar putea scădea în următorii 8-10 ani la 50 de euro pe MWh, dacă vor fi instalate capacități de producere a energiei din surse regenerabile de 20-30 GW, însoțite de baterii de stocare cu o putere de 8 GW, a declarat Dor Marian, fondatorul companiei Wiren.

„Montarea de unități de stocare a energiei în baterii este în prezent cea mai bună variantă. Aceste baterii pot fi montate atât la prosumatorii rezidențiali, cât și ca unități de sine stătătoare sau pot fi adăugate parcurilor fotovoltaice și eoliene existente,” a spus el, cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.

 

Totuși, unele dintre parcurile eoliene și fotovoltaice existente nu pot accesa granturile disponibile pentru a investi în unități de stocare a energiei din cauza subvenționării prin sistemul certificatelor verzi. Astfel, vor trebui să aștepte până în 2027, când această schemă de finanțare va expira, pentru a putea accesa fonduri pentru investiții în stocarea energiei.

Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *