Acasă » Electricitate » Arbitrajul pe PZU devine o sursă semnificativă de venit în România

Arbitrajul pe PZU devine o sursă semnificativă de venit în România

6 octombrie 2024
Electricitate
energynomics

În contextul actual al pieței energetice din România, arbitrajul în piața de ziua următoare este o sursă importantă de venituri pentru companiile care comercializează electricitate, a declarat Morten Schøyen, Chief Product Officer la Pixii AS, cu ocazia conferinței “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România”, organizate de Energynomics.

 

Acest lucru este posibil datorită faptului că pe piața energetică românească există fluctuații semnificative ale prețurilor energiei electrice, cu valori cuprinse între 65 și 80 de lei pe MWh (echivalentul a 13-16 euro / MWh).

 

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MORTEN SCHOYEN

Din acest motiv, România devine o piață cu un mare potențial pentru implementarea tehnologiilor de stocare a energiei, cum ar fi sistemele de stocare a energiei în baterii (BEES).

Conferința “Sisteme de stocare a energiei în baterii – BESS România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Alive Capital, Elektra Renewable Support, Enevo Group, Ensys, Enexus, OX2, EVOLVE Energy Management Solutions, SIM Connect, SolaX Power, Think Blu Solution, WEBUS 4 ENERGY, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *