Acasă » Electricitate » AIEE: Daniel Costianu a fost ales în funcția de Președinte al EUREL pentru perioada 2025-2026

AIEE: Daniel Costianu a fost ales în funcția de Președinte al EUREL pentru perioada 2025-2026

6 octombrie 2024
Electricitate
energynomics

Daniel Costianu

Daniel Costianu, membru în Consiliul Director AIEE, a fost ales Președintele Convenției Asociațiilor Naționale a Inginerilor din domeniul Electric, Electronic și Tehnologia Informației din Europa. “Această funcție vine cu o mare responsabilitate, EUREL fiind organizația europeană-umbrelă pentru ingineri din domeniul Electric, Electronic și tehnologia informației”, a spus Daniel Costianu.

La rândul său, Mircea Bițoiu, președintele AIEE, și-a exprimat convingerea că “din această poziție, Daniel se va asigura că obiectivele EUREL vor fi îndeplinite, va continua activitățile tradiționale ale asociației și, cu siguranță, va iniția alte noi acțiuni”.

Daniel Costianu este implicat în activitățile EUREL din 2011, a fost  Președinte EUREL YEP (timp de 1 an), Vicepreședinte EUREL YEP (timp de 2 ani). A participat la toate activitățile organizate de EUREL. Este fondator AIEE și membru al Consiliului de Administrație al AIEE.

În prezent, Daniel este Project Manager Siemens Energy România. Deține 18 ani de experiență în proiecte din sectorul energetic pentru  centrale de generare a energiei convenționale și regenerabile,  transportul si distribuția energiei electrice localizate în România și Republica Moldova. Este expert certificat în managementul proiectelor. Este absolvent al Facultății de Inginerie Energetică, cu master și doctorat la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Asociația EUREL a fost fondată în Elveția în 1972 cu denumirea „Convenția Societăților Naționale a Inginerilor Electricieni din Europa de Vest” (Convention of National Societies of Electrical Engineers of Western Europe), înainte de a începe extinderea în Europa Centrală. Obiectivele EUREL sunt de a facilita schimbul de informații și de a promova o diseminare mai largă a cunoștințelor științifice, tehnice și conexe, precum și standardizarea relevantă pentru ingineria electrică, electronică și tehnologia informației. În acest fel, EUREL contribuie la dezvoltarea cunoștințelor științifice și tehnice în beneficiul atât al profesiei, cât și al publicului pe care îl deservește.

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE este o organizație profesională înființată în anul 2022 cu scopul de a contribui la creșterea rolului inginerilor din domeniul energetic și electric, în vederea dezvoltării și modernizării sistemului energetic, pilon al dezvoltării economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *