Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz, nou contract de circa 4 mil. lei cu E.ON Energie

Romgaz, nou contract de circa 4 mil. lei cu E.ON Energie

14 octombrie 2024
Consumatori
energynomics

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat cu E.ON Energie România un contract de vânzare de gaze naturale în sumă de 3,845 milioane lei (fără TVA), conform unui raport remis Bursei de valori Bucureşti.

Contractul prevede vânzarea-cumpărarea de gaze naturale pentru perioada 1 noiembrie 2024- 1 aprilie 2025, iar ca şi garanție a fost constituită o Scrisoare de garanție bancară, potrivit Agerpres.

Plata gazelor urmează să fie făcută în termen de 30 zile de la facturare, iar penalitățile în caz de întârziere vor fi de 0,10%/zi.

SNGN Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din Bucureşti (BVB). Acționar principal este Statul român, cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909.

Romgaz face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale şi operații speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013 Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

La data de 1 august 2022 Romgaz a devenit acționarul unic al Romgaz Black Sea Limited (înființată ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited), ca urmare a finalizării tranzacției de achiziție şi transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite şi din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *