Acasă » Regenerabile » AFM derulează o anchetă cu privire la înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice

AFM derulează o anchetă cu privire la înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice

14 octombrie 2024
Regenerabile
energynomics

Administrația Fondului pentru Mediu derulează o anchetă cu privire la înscrierile în programul de subvenționare a prosumatorilor Casa Verde Fotovoltaice, iar cei care au folosit programe interzise vor pierde finanțarea, a anunțat ministrul de resort, Mircea Fechet, conform HotNews.ro. Publicația a scris că un soft care se vinde pe internet poate înscrie un dosar în doar 9 secunde completând automat codurile captcha, lucru interzis în ghidul de finanțare. Anul viitor ar putea avea prioritate cei care locuiesc în zone cu mai puțini prosumatori.

Anul acesta, interesul oamenilor pentru programul Casa Verde Fotovoltaice a fost atât de mare, încât bugetele s-au epuizat în mai puțin de 2 minute la fiecare din sesiuni. Recordul a fost înregistrat în regiunea București-Ilfov, unde înscrierea s-a terminat în circa un minut și cinci secunde.

„Am cerut o statistică de la Administrația Fondului pentru Mediu și am constatat că într-adevăr există dosare depuse în 10 secunde, în 13 secunde sau în 16 secunde”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Euronews România.

El a anunțat că toate aceste situații vor fi verificate și, în măsura în care se dovedește că platforma AFM a fost accesată ilegal, acei solicitanți vor pierde finanțarea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *