Acasă » Electricitate » Adrian Băzăvan: România își propune să relanseze industria grea

Adrian Băzăvan: România își propune să relanseze industria grea

23 octombrie 2024
Electricitate
energynomics

În prezent, România are cel mai scăzut consum de energie pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, dar se așteaptă ca acesta să crească pe măsură ce țara își propune să relanseze industriile grele, cum ar fi metalurgia și produsele chimice, potrivit lui Adrian Băzăvan, consilier pentru afaceri externe la Ministerul Energiei din România.

„România are un potențial mare în eolian și solar. Este una dintre acele țări care poate ține lumina aprinsă, inclusiv în Republica Moldova”, a declarat Băzăvan la conferința „Abordare regională Istanbul: Cooperare pentru energie profitabilă”, organizată de Energynomics și Enexus Renewable Energy.

 

 

El a subliniat că este o perioadă de oportunități, cu fonduri substanțiale disponibile pentru sectorul energetic. În același timp, el a subliniat că sistemul energetic al României nu este doar despre România, ci sprijină și Moldova și Ucraina.

„Pentru România, este esențial să asigure aprovizionarea completă cu energie a Moldovei în orice circumstanțe și fără limite. Ca urmare, orice investiție făcută în România se extinde și pe o altă piață”, a adăugat el.

În plus, România se angajează să sprijine Ucraina, în special în ceea ce privește energia, consolidând rolul țării ca centru energetic regional.

Conferința „Abordare Regională – Istanbul” a fost organizată de Energynomics și Enexus Renewable Energy, cu susținerea partenerilor noștri: Dentons, Electrica,  Elektra Renewable Support, Enexus Renewable Energy, Huawei, iNovat Energy Storage Solutions,  Photomate, Pomega Energy Storage Technologies, RomCapital Invest, Solar Today, Solpeg, STA Solar, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *