Acasă » Electricitate » UniCredit Bank oferă soluții de garanții pentru proiecte sustenabile și digitalizare

UniCredit Bank oferă soluții de garanții pentru proiecte sustenabile și digitalizare

28 octombrie 2024
Digitalizare
energynomics

UniCredit Bank a lansat două soluții de garanții pentru proiecte de producere a energiei din surse regenerabile și pentru digitalizare, a declarat Valentin Boldeiu, Head of EU Funds, UniCredit Bank.

„Ambele proiecte sunt finanțate prin PNRR, iar cele două produse sunt complementare”, a spus Boldeiu cu ocazia conferinței „Digitalizare și eficiență energetică – Iași 2024”, organizate de Energynomics.

 

 

În primul caz, Banca Europeană de Investiții oferă o garanție pentru întreprinderile mari, cu peste 500 de angajați. Beneficiarul nu are costuri suplimentare, iar maturitatea creditului este de 15 ani, cu un procent de garantare de 80%.

„Fiind finanțat prin PNRR, proiectul trebuie să îndeplinească țintele acestuia: cel puțin 41% din proiect trebuie să fie legat de combaterea schimbărilor climatice și cel puțin 21% să vizeze digitalizarea”, a adăugat el.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI VALENTIN BOLDEIU

A doua facilitate este destinată firmelor mai mici, cu un procent de garantare între 30% și 70%, valabil până în 2026. Valoarea maximă a creditului este de 7,5 milioane de euro, cu o maturitate de 12 ani. Prin acest instrument, se pot finanța investiții verzi, inclusiv în sectorul agricol.

Conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Iași 2024” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR și cu sprijinul partenerilor: Datacor, Exim Banca Românească, Polytrade Global, Solar Turbines, UniCredit Bank, WALDEVAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *