Acasă » Regenerabile » O. Toma: Capacitatea de producție a invertoarelor SolaX a crescut cu 300% în ultimul an

O. Toma: Capacitatea de producție a invertoarelor SolaX a crescut cu 300% în ultimul an

28 noiembrie 2024
Agrovoltaic
energynomics

SolaX Power, unul dintre liderii mondiali în producția de invertoare și baterii pentru sistemele de stocare a energiei regenerabile, a înregistrat o creștere semnificativă a capacităților de producție în ultimul an. Potrivit lui Ovidiu Toma, Business Development Manager al SolaX Power România, capacitatea de producție a invertoarelor a crescut cu 300%, iar cea a bateriilor cu 200%. Aceste progrese vin într-un context în care stocarea energiei devine din ce în ce mai importantă, indiferent de sectorul rezidențial, comercial sau utilitar.

SolaX a fost înființată în 2012, având ca investitori două corporații chineze de renume: una responsabilă pentru cea mai mare hidrocentrală din lume și cealaltă activă în domeniul construcțiilor majore. Cu peste 3.000 de angajați, dintre care mai mult de o treime lucrează în cercetare-dezvoltare, compania deține peste 100 de patente și este prezentă în peste 80 de piețe globale.

„Suntem foarte mândri că, din 3 ianuarie 2024, SolaX este listată la Bursa din Shanghai, consolidându-ne poziția de lider pe piața globală”, a subliniat Ovidiu Toma la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – București” organizată de Energynomics împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.

 

 

Sediul central al companiei este situat în Huzhou, China, pe o suprafață de 100.000 m², unde sunt produse invertoare, baterii și încărcătoare pentru vehicule electrice (EV). Capacitatea anuală de producție atinge 9,36 GW pentru invertoare și 2,6 GW pentru unități de stocare.

SolaX a obținut în 2021 prestigiosul premiu Red Dot pentru designul unui invertor. În plus, compania deține 42 de patente de invenție și 48 pentru design, ceea ce reflectă un angajament constant pentru excelență.

Pe piața din România, compania se confruntă cu un nivel scăzut de educație în ceea ce privește soluțiile de stocare a energiei. „Piața românească este încă tânără, iar mulți dintre instalatori sau clienții finali nu au cunoștințele necesare. Totuși, facem eforturi constante pentru a educa consumatorii să reducă costurile energetice și să adopte soluțiile noastre de stocare”, a explicat Toma.

DESCARCĂ PREZENTAREA OVIDIU TOMA

Soluțiile oferite de SolaX includ invertoare de generație a patra, baterii comerciale și rezidențiale, încărcătoare pentru vehicule electrice și pompe de căldură. „Pentru anul viitor, planificăm lansarea unor baterii utilitare de 5 MW, care să răspundă cerințelor pieței din Europa și nu numai”, a adăugat el.

„În ziua de astăzi, stocarea energiei este esențială. Parcurile fotovoltaice produc mai mult decât se consumă în anumite momente, iar lipsa unor soluții de stocare eficiente duce la costuri suplimentare pentru producători”, a explicat Toma.

Conferința „Digitalizare și eficiență energetică – București” a fost organizată de Energynomics împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, cu sprijinul partenerilor noștri: Bonatti, Datacor, Elektra Renewable Support, Elvo, Enexus Renewable Energy, Generali, HBI Real Estate, Intesa Sanpaolo Bank, Keno Energy, Personnel Select, Polytrade Global, Prime Batteries Technology, Prysmian, Schneider Electric, SolarX Power, UniCredit Bank, VARD, WALDEVAR Energy, WEBUS 4 Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *