Acasă » Petrol și Gaze » Vulcan SA va livra 200 de utilaje petroliere în Orientul Mijlociu

Vulcan SA va livra 200 de utilaje petroliere în Orientul Mijlociu

30 iulie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Uzina Vulcan SA din București a încheiat un contract pentru livrarea a 200 de unităţi de pompare pentru extracția țițeiului în țări din Orientul Mijlociu.

„Inaugurăm o nouă gamă de produse pentru că activăm pe pieţe care cer aceste produse. Vrem să valorificăm istoria Vulcan în toată Europa, dar şi în Est. Prin acest utilaj am dovedit că industria românească este capabilă să funcţioneze şi să redevină competitivă pe marile pieţe internaţionale. În ceea ce priveşte contractul cu Orientul Mijlociu, acesta este de 22 milioane de euro, dar poate depăşi această sumă. 30% din unităţi au fost deja livrate. «Elefantul Arab» este denumirea comercială sub care va fi vândut în zona Golfului Persic noul utilaj petrolier 100% românesc. De asemenea, până la sfârşitul acestui an vom mai participa la alte două licitaţii în Kuweit şi Oman, cap de listă fiind chiar acest utilaj”, a declarat directorul general executiv al Vulcan SA, Remus Vulpescu, citat de Mediafax.

Cercetarea, dezvoltarea şi testarea prototipului ar fi costat 350.000 de euro, a precizat el. „Unitatea a fost construită special pentru câmpurile cu zăcăminte mari de petrol. Adâncimea maximă de operare este de 4.000 de metri. Poate extrage peste 1.000 de barili de țiței pe zi, cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% și o creștere de eficiență energetică tot de 30% față de vârful de gamă precedent”, a mai spus reprezentantul Vulcan SA.

Uzina va discuta în toamnă un plan de reorganizare pentru ieșirea din insolvență, și dorește ca, în decurs de un an, să ajungă la 1.200 de angajați. Insolvența e gestionată de Euro Insol, iar la data intrării în insolvență, acum mai bine de doi ani, avea datorii de aproximativ 55 de milioane de euro.

„Avem o cifră de afaceri pentru anul acesta de 25 de milioane de lei, care în mod sigur nu va produce pierderi operaționale. Va fi un an, chiar dacă suntem în insolvență, în care Vulcan va avea profit operațional. Este punctul de plecare. Trebuie doar să reprimim forța de muncă. Utilajele sunt bine conservate. Halele sunt tot aici. Este cel mai ieftin mod de a ne dezvolta”, a afirmat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

În următorii 3 – 5 ani, Vulcan țintește vânzări externe de minimum 75% din cifra de afaceri. Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan a ales cu prioritate țările din nordul Europei, în timp ce pentru utilajul petrolier Vulcan își consolidează prezența în zona Golfului Persic, în estul Europei și în America de Sud. Contractele existente acoperă 85% din capacitatea de producție actuală a Uzinei Vulcan pentru următoarele 9-12 luni.

Cu peste 100 ani de tradiție în industria românească, Uzina Vulcan din București a livrat peste 25.000 de unități de pompare pentru extracția țițeiului, în circa 25 țări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este și producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *