Acasă » Petrol și Gaze » Președintele Shell: Nu vom abandona energia, ci vom evolua

Președintele Shell: Nu vom abandona energia, ci vom evolua

30 septembrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Shell, lider în petrol și gaze, afirmă că va continua să investească în energie solară și alte surse alternative de energie, dacă acesta va fi trendul pieței.

Ciad Holliday, președinte al gigantului petrolier Shell, a declarat luni că grupul își propune să facă schimbări în funcție de datele colectate de o nouă comisie industrială din care va face parte, chiar dacă informațiile primite vor conduce compania departe de afacerile curente, conform Fortune.com.

Shell va fi parte a consiliului cu 16 membri Energy Transitions Commission, a anunțat el în cadrul Fortune Brainstorm E, o conferință pe teme energetice și de mediu organzată în Austin.

Nouă membri ai Comisiei „nu sunt salarizați de vreo companie petrolieră”, a spus Holliday. Acest lucru înseamnă că în timp ce companiile de combustibili fosili, cum ar fi Shell, vor avea un cuvânt greu de spus în concluziile Comisiei, acestea nu vor avea drept de veto și nici să refuze concluziile sale.

Mai mult decât atât, Holliday a spus că managementul Shell va urma o strategie bazată în fapt pe recomandările Comisiei. Acest lucru este natural pentru Shell, care, a spus el, a fost un pionier al așa-numitului scenariu de planificare corporativă ca un instrument de luare a deciziilor.

Holliday a declarat: „Noi credem că Shell poate contribui cu perspective utile. Am făcut planificări de scenarii timp de 40 de ani. [Comisia] va veni cu un răspuns. Chiar dacă CEO-ului nu-i va plăcea răspunsul.”

Holliday a creditat consultantul global McKinsey pentru ideea Comisiei dedicate industriei petrolului. El a spus că va lua inițial în calcul teme precum energia solară și poluarea aerului. Scopul, a spus el, este de a desena imaginea clară a tendințelor din piața energetică, în opoziție cu dorințele industriei petroliere.

Întrebat dacă în anii care vor veni Shell va fi în continuare o companie de energie, el a răspuns afirmativ. „Lumea are nevoie de capacitatea sistemelor noastre și de capacitatea noastră de distribuție”, a spus el. Următoarea întrebare va fi cât de mult va avea nevoie lumea de petrol și gaze Shell.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *