Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Președintele SUA oprește construcția oleoductului Keystone

Președintele SUA oprește construcția oleoductului Keystone

9 noiembrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Preşedintele SUA, Barack Obama, a respins solicitarea unei companii canadiene de construire a unui oleoduct între Canada şi Statele Unite, după evaluarea proiectului timp de şapte ani, informează site-ul cotidianului The New York Times, scrie Mediafax.

Conducta de aproximativ 2.000 de kilometri Keystone XL ar fi permis zilnic transportul dinspre Canada spre Golful Mexic a 800.000 de barili de petrol extras din șisturile bituminoase din Alberta (Canada). „Oleoductul nu ar fi avut o contribuţie semnificativă pe termen lung pentru economia Statelor Unite”, a declarat Barack Obama.

Deși mai mult un proiect care ar fi contat puțin raportat la magnitudinea industriei petroliere americane, oleoductul a fost pentru mai bine de patru ani un simbol pentru discursul politic al organizațiilor de mediu.

Anunţul respingerii proiectului a fost făcut înaintea summitului ONU pe tema climei programat să se desfăşoare la Paris în decembrie. Anularea controversatului proiect reprezintă una dintre măsurile luate de Administraţia Barack Obama pentru protejarea mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *