Acasă » Electricitate » Distribuţie » Nereguli de sute de milioane de lei la Transelectrica și Transgaz

Nereguli de sute de milioane de lei la Transelectrica și Transgaz

8 februarie 2016
Distribuţie
energynomics

Angajații Transelectrica au primit, între 2009 și 2013, sporuri, indemnizații și alte beneficii în valoare totală de 312 de milioane de lei, a descoperit Corpul de Control al Primului Ministru într-un raport finalizat în 2014 dar publicat recent. Totodată, compania de servicii de transport a energiei electrice ar fi încheiat și mai multe contracte suspecte în această perioadă de timp.

„Având în vedere că în urma acțiunii de control au rezultat indicii privind implicarea reprezentanților Transelectrica în acte și operațiuni care pot întruni elementele constitutive ale unor posibile fapte de natură penală (…), Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atribuții de control, va sesiza organele de urmărire penală, respectiv Direcția Națională Anticorupție, urmând ca organul de urmărire penală sau, după caz, instanța de judecată să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovăției”, se menţionează în raport.

Unul dintre aspectele urmărite în timpul controlului a fost achiziționarea unui sistem informatic pentru uzul Dispecerului Energetic Național. Sistemul a fost achiziționat la un preț de peste 7 milioane de lei, fără TVA. În urma controlului s-a constatat că sistemul nu permite identificarea și notificarea operațiunile de tranzit de energie electrică. Deficiențe în sistemele informatice de raportare, control și facturare s-au identificat și în privința tranzacțiilor transfrontaliere cu energie electrică.

Fiecare angajat din Transgaz a primit contravaloarea a 6.500 de metri cubi de gaze

Și la Transgaz s-ar fi înregistrat, în perioada 2009-2013, sporuri, beneficii şi alte avantaje băneşti acordate salariaţilor pe care Corpul de control le vede ca fiind excesive. Cumulat, adaosurile urcă la aproape 626 de milioane de lei în perioada analizată, și includ: concedii plătite, prime de vacanță, tratamente decontate, un ajutor material echivalent cu 6.500 de metri cubi de gaze naturale pentru fiecare angajat, asigurări voluntare de sănătate, de tip suplimentar, premii în suma de bani, sponsorizări, achiziții de protocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *