Acasă » Interes general » Ministerul Energiei a trecut la analiza calitativă a sectorului energetic

Ministerul Energiei a trecut la analiza calitativă a sectorului energetic

8 martie 2016
Interes general
energynomics

Procesul de realizare a Strategiei Energetice a României a intrat în faza de analiză calitativă, după lansarea informațiilor statistice structurate despre starea actuală a sectorului energetic, a spus Radu Dudău, consilier al ministrului Energiei şi coordonatorul echipei de finalizare a strategiei energetice. Etapa va fi încheiată printr-un raport ce va fi publicat în jurul datei de 25 aprilie.

“O nouă etapă începe în această săptămână: analiza calitativă a sectorului energetic. În perioada 9 martie – 15 aprilie, vom avea cinci sesiuni distincte de lucru: energie electrică, petrol şi gaze, eficienţă energetică, cogenerare, guvernanţă energetică şi securitate şi diplomaţie energetică. Vor fi implicaţi circa 200 de experţi de top din energetica românească, din mediul guvernamental, din Parlament, din mediul academic, din companii, din autorităţile de reglementare şi din alte ministere”, a arătat Radu Dudău, scrie Agerpres.

Documentul rezultat va prezenta și viziunea Ministerului Energiei asupra dezvoltării sectorului energetic. Analiza se va concentra pe explicarea vulnerabilităților și soluțiilor, a complet el.

“Trebuie să vedem care ar fi costurile dacă România va avea ţinte ambiţioase legate de reducerea emisiilor. Industria cărbunelui în România are viitor numai dacă tehnologiile vor fi curate. Va fi nevoie, astfel, de investiţii complexe inclusiv în capacităţi de captare şi stocare a dioxidului de carbon. Aceasta este şansa pe termen lung, însă noi trebuie să avem mereu în vedere, în realizarea strategiei energetice, perspectivele pe termen mediu şi scurt. Degeaba îţi faci planuri pentru 2050 dacă nu ai planuri pentru următoarea săptămână, lună şi an. Trebuie să avem curent la priză în toată această perioadă”, a spus Radu Dudău.

El a subliniat şi faptul că un loc important în strategie îl vor avea consumatorii vulnerabili şi măsurile de protecţie a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *