Acasă » Termo » Din iulie vor fi concediați 2.000 de angajați de la CEO

Din iulie vor fi concediați 2.000 de angajați de la CEO

16 martie 2016
Minerit
energynomics

2.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi concediați începând cu 1 iulie 2016, a anunțat conducerea companiei energetice de stat.

”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, arată un document emis de CEO.

Dintre cei 2.000 de angajaţi vizaţi, 1.070 îndeplinesc vârsta legală de pensionare până la finalul anului 2019. Unitățile miniere și personalul TESA sunt cele mai afectate sectoare. De la unitatea minieră Husnicioara vor fi concediați 483 de salariaţi, de la sucursala Chişcani aproape60 de salariaţi, de la Reprezentanţa Bucureşti 6 salariaţi, de la Sector Seciuri 54 de salariaţi, de la mina Tehomir 10 salariaţi şi alte categorii, iar din personalul TESA vor fi concediați 321 de salariaţi.

Anunțul este de neacceptat pentru liderii de sindicat și declară că urmează proteste dacă nu vor avea loc alte negocieri.

”Absolut nimic bun nu s-a anunţat pentru salariaţii CEO. Propunerea cu care vine partea administrativă nu poate fi acceptată sub nicio formă. E vorba de 2.000 de disponibilizări, de şomaj tehnic, se vorbeşte despre concediu fără plată, zile neplătite. Ceea ce prezintă actuala administraţie, aceeaşi care în decembrie anunţa că va curge lapte şi miere, vine cu un program de restructurare cu care nu suntem de acord. Sper ca oamenii să nu plece, cu excepţia celor care îndeplinesc toate condiţiile de pensionare, aproximativ 420 de salariaţi”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), citat de Mediafax.

Începând din aprilie, vor avea loc și întreruperi de activitate, pe o perioadă de 21 de zile, pentru sute de salariaţi de la Sucurselele Electrocentrale Rovinari, Turceni, Işalniţa, Craiova II şi Chişcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *