Acasă » Petrol și Gaze » Conducerea Transgaz propune acționarilor dividende de 250 de milioane de lei

Conducerea Transgaz propune acționarilor dividende de 250 de milioane de lei

23 martie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Administratorii Transgaz propun acționarilor, în 28 aprilie, aprobarea unui dividend brut pe acțiune în valoare de 21,24 lei, arată un document emis de compania națională de operare a sistemului de transport pentru gaze naturale. În caz de aprobare, dividendele vor fi plătite după 13 iulie 2016. Profitul net distribuibil acționarilor este cifrat la 250 de milioane de lei.

Acționarii mai sunt chemați să aprobe: situațiile financiare anuale, raportul administratorilor privind activitatea acestora din 2015, raportul comitetului responsabil cu salarizarea administratorilor și directorilor companiei, propunerile de remunerare a Consiliului de Administrație și a Directorului General, modificările Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului de Administrație.

În acest an, Transgaz își propune un program ambițios de investiții privind modernizarea și dezvoltarea Sistemului Național de Transport (SNT), așa cum indică un document asumat de companie. În următorul deceniu, Transgaz își propune investiții de aproape 1,5 miliarde de euro, arată planurile de dezvoltare ale companiei.

Direcțiile de dezvoltare ale SNT până în 2023 au ca obiective: Dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului național de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria; Dezvoltarea pe teritoriul României a coridorului sudic de transport pentru preluarea gazelor naturale de la țărmul Mării Negre; Interconectarea SNT cu conductele de transport internațional al gazelor naturale; Dezvoltări ale SNT în zona de Nord -Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova; Dezvoltarea pe teritoriul României a Coridorului Central de transport pentru preluarea gazelor naturale de la țărmul Mării Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *