Acasă » Electricitate » Conducerea Transelectrica propune acționarilor dividende de peste 194 de milioane de lei

Conducerea Transelectrica propune acționarilor dividende de peste 194 de milioane de lei

24 martie 2016
Electricitate
energynomics

Conducerea Transelectrica propune acționarilor distribuirea dividendelor brute în valoare totală de 194,25 milioane de lei, propunere care se traduce într-un dividend brut per acțiune de 2,65 de lei, arată un comunicat remis de companiei Bursei de Valori București (BVB). În caz că acționarii vor aproba propunerea în adunarea din 28 aprilie, distribuirea se va realiza cu începere din 28 iunie.

Din profitul contabil înregistrat de compania transportatoare de energie electrică anul trecut după deducerea impozitului pe profit se va constitui o rezervă legală de 5% (20,98 milioane de lei). Categoria “scutirea de la plată a impozitului pe profit reinvestit” conține suma de 19,5 milioane de lei, 6,6 milioane de lei reprezintă participarea salariaților la profit (cheltuială cu provizion) și 57,94 milioane de lei se vor constitui în surse proprii de finanțare.

Acționarii sunt convocați să mai aprobe, printre altele, raportul anual privind activitatea tehnico-financiară și promovarea unor proiecte de Hotărâre de Guvern privind trecerea unor bunuri ce aparţin domeniul public al statului, în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune, a activelor corporale concesionate CNTEE Transelectrica S.A. aflate în administrarea Sucursalelor de Transport Bacău, București, Cluj, Constanța, Pitești și Timișoara.

Totodată, acționarii vor fi informați cu privire la: încheierea contractului subsecvent nr. 4 la Acordul Cadru nr. 261/2012 “Linie de credit bancar revolving”- pe o perioadă de 12 luni şi constituirea garanţiilor asupra creanţelor şi conturilor bancare; reînnoirea Scrisorii de Garanţie şi Compensaţie – emisă pentru Transelectrica de catre CitiBank Europe PLC. Dublin – sucursala România, în favoarea Băncii Europene de Investiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *