Acasă » Petrol și Gaze » Compania Habau a fost desemnată să finalizeze interconectorul Bulgaria – România

Compania Habau a fost desemnată să finalizeze interconectorul Bulgaria – România

7 aprilie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Compania austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL a fost desemnată constructorul secţiunii subacvatice a interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi România după ce operatorii reţelelor de transport de gaze din cele două ţări, Transgaz şi Bulgastransgas, au semnat un contract în acest sens cu firma austriacă, în valoare de 4,57 milioane de euro.

“Semnarea acestui contract oferă Bulgariei oportunitatea de a avea primul interconector de gaze din istoria sa”, a declarat ministrul bulgar al Energiei, Temenuzka Petkova.

O secţiune subacvatică de circa doi kilometri a întârziat finalizarea interconectorului cu aproape trei ani. De asta aceasta, noul constructor are la dispoziţie circa 120 de zile să realizeze acest segment.

Conducta Giurgiu-Ruse va avea o lungime totală de circa 25 de kilometri, dintre care 15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei, 5,2 kilometri pe cel al României, iar 4,14 kilometri reprezintă traversarea subterană a fluviului Dunărea.

Conducta va avea o capacitate maximă de transport de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an dinspre Bulgaria către România, iar capacitatea dinspre România spre Bulgaria va fi de 500 de milioane de metri cubi pe an. Valoarea totală a proiectului este de 24 de milioane euro, iar 8,9 milioane de euro sunt asigurate de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *