Acasă » Electricitate » Euro Insol admite că a depus ofertă pentru Hidroserv – Borza

Euro Insol admite că a depus ofertă pentru Hidroserv – Borza

15 septembrie 2016
Electricitate
Bogdan Tudorache

Proaspăt înscris într-un partid politic, avocatul Remus Borza recunoaște că firma pe care o conduce, Euro Insol, a depus o ofertă ” în cadrul unei proceduri transparente şi competitive derulate de Consiliul de Administraţie al Hidroserv pentru desemnarea administratorului judiciar”, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

”Oferta financiară iniţială a Euro Insol avea un onorariu fix şi variabil de 0 lei. Ulterior fiind sesizaţi cu o posibilă fapta de concurenţă neloială, riscând excluderea din profesie, am solicitat un onorariu fix de 1.000 de euro/luna şi un onorariu variabil/succes de 0 lei, de câteva zeci de ori mai mic decât al celorlalţi ofertanţi din procedură”, se arată în comunicatul formulat ca răspuns la acuzațiile ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Conform declarațiilor recente ale oficialilor Hidroelectrica, compania de mentenanță Hidroserv nu a intrat încă în procedura insolvenței.

”Domeniul energetic trebuie depolitizat. Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistica bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei”, declară ministrul Grigorescu pe un site de socializare.

”Zvonurile cum că acela care va administra posibila insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece aceasta. Sunt convins că d-nul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea că singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica”, susține Grigorescu.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *