Acasă » Electricitate » ENEL în Top 100 al indicelui Reuters pentru Diversitate și Incluziune

ENEL în Top 100 al indicelui Reuters pentru Diversitate și Incluziune

28 septembrie 2016
Distribuţie
energynomics

Enel a fost inclus în Top 100 al noului indicele Thomson Reuters pentru Diversitate și Incluziune, care include peste 5.000 de companii pentru performanța cu privire la diversitate și incluziune conform datelor de mediu, sociale și de guvernanță (environmental, social and governance – ESG), colectate din surse precum rapoarte anuale, site-urile companiilor, informații de pe bursă, rapoarte de CSR și știri.

Scorul Enel de 74,75 a clasat grupul pe locul 25 în indicele creat de Thomson Reuters, înregistrând un scor foarte bun în raport cu alți jucători din industrie și companii italiene. Grupul este cel mai bine clasat dintre cele cinci societăți italiene incluse în Top 100, și a fost, de asemenea, una dintre cele două companii de distribuție a energiei electrice și producători independenți de energie (independent power producers – IPPs), conform definiției Thomson Reuters, incluse în Top 50 al indicelui.

„Includerea Enel în indice este o dovadă a modului în care Grupul a inclus nediscriminarea, egalitatea de șansă și incluziunea drept bază a inovării și strategiei sale de afaceri, axate pe sustenabilitate”, a declarat CEO-ul Enel Francesco Starace. „Îmbunătățirile pe care le urmărim în fiecare zi se pot dezvolta numai într-un mediu inclusiv și divers, iar lansarea acestui indice și clasarea companiilor de top dintr-o serie de sectoare și națiuni subliniază rolul diversității și incluziunii în inovare, schimbul de informații și învățare profesională în realizarea obiectivelor unei companii. Din acest motiv, diversitatea și incluziunea sunt absolut esențiale pentru succesul nostru, iar eu sunt încântat că Grupul a fost recunoscut în acest fel.”

Indicele pentru Diversitatea și Incluziune măsoară performanța companiei în 24 de categorii repartizate pe patru piloni: Diversitate, Dezvoltarea Oamenilor, Incluziune și Controverse în știri. Numai întreprinderile care reușesc să obțină un scor în toți cei patru piloni primesc un scor general, care se calculează ca o medie a scorurilor din pilon și care variază între 100 (cel mai bun din clasă) până la zero (cel mai rău din clasă). Indicele este revizuit în fiecare trimestru, folosind cele mai recente date actualizate în baza de date ESG a Thomson Reuters.

În plus față de performanțele sale generale notabile, Enel a excelat și în toți cei patru piloni, obținând cele mai mari scoruri printre companiile italiene în fiecare pilon și având cel mai bun scor, de 100, la pilonul Controverse în știri.

Angajamentul Enel de a oferi cele mai înalte standarde de durabilitate a atras un interes crescând din partea fondurilor de investiții responsabile din punct de vedere social (SRIs): pe baza celor mai recente date, la 31 decembrie 2015, SRIs dețineau 7,7% din totalul acțiunilor Enel (5,9% la sfârșitul anului 2014), egal cu 10,3% din free-float-ul companiei (8,6%, la 31 decembrie, 2014).

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *