Acasă » Electricitate » Cum arată stația Bradu, în curs de modernizare cu 29 mil. euro

Cum arată stația Bradu, în curs de modernizare cu 29 mil. euro

14 noiembrie 2016
Electricitate
energynomics

Stația de înaltă tensiune de la Bradu, lângă Pitești, se află în curs de modernizare, în cadrul unui proiect de peste 29 de milioane de euro condus de Romelectro.

”Avem nevoie de linii noi, moderne, și de un inel de 400 KV care ar asigura continuitatea sistemului în caz de avarie. Lucrările de modernizare a staţiei Bradu de lângă Piteşti vor fi încheiate în iulie 2018”, ne-au declarat reprezentanții Romelectro.

Stația Transelectrica de la Bradu este un punct nodal important pentru SEN și face legătura cu liniile de înaltă tensiune din toată țara.

Printre furnizorii de echipamente se numără Electroputere Craiova, Automatica sau Hyosung din Coreea de Sud.

Staţia electrică 400/220/110/20 kV Bradu este situată în județul Argeș, comuna Bradu.

Romelectro a fost desemnat câștigător pentru retehnologizarea staţiei electrice 400/220/110/20 kV Bradu, un important nod de conexiune a rețelelor de transport din Muntenia și Oltenia cu cea din Transilvania, în urma unei licitații electronice deschise, organizată de către CNTEE Transelectrica. (Foto copyright – Bogdan Tudorache)

Grupul Romelectro va începe, în vara anului viitor, şi construcţia termocentralei pe gaze naturale a Romgaz de la Iernut, împreună cu societatea spaniolă Duro Felguera. Termocentrala urmează să fie finalizată şi operaţională începând cu finalul anului 2019, după cum a declarat directorul general al Romelectro, Cristian Secoşan. El a adăugat că proiectul de la Iernut va avea o pondere de până la 50% din afacerile companiei, în anul 2018.

Un comentariu la „Cum arată stația Bradu, în curs de modernizare cu 29 mil. euro”

  1. Felicitari! Am vazut state in 2010 si mi-a venit sa plant cand am vazut in ce hal eraf Trafo vechi. ma bucur ca au fost inlocuite tot cu noi unitati fabricate in Ro. Atat Electroputere cat cat si Retrasib au facut progresele necesare ca cele doua fabrici sa fie compatibile cu standardele internationale asa cum le-am impus in 2005. Statia noua arata foarte bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *