Acasă » Petrol și Gaze » CONPET aderă la Strategia Națională Anticorupție 2016–2020

CONPET aderă la Strategia Națională Anticorupție 2016–2020

25 noiembrie 2016
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

CONPET a anunțat că aderă la Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020, impunând reguli mai stricte în cadrul companiei.

”Ca urmare a Hotărârii de Guvern. nr. 583/ 2016 care a aprobat Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020 (S.N.A.), societatea CONPET S.A. Ploiești a formulat Declarația de aderare la Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020 și de adeziune la valorile fundamentale, principiile, obiectivele și mecanismul de monitorizare a S.N.A., susținând lupta anticorupție și promovând integritatea, prioritatea interesului public și al societății, precum și transparența procesului decizional”, se arată într-un raport remis BVB.

”Prin această Declarație, conducerea și angajații societății CONPET S.A. aderă la valorile fundamentale, principiile, obiectivele și mecanismul de monitorizare a S.N.A., susținând lupta anticorupție și promovând integritatea, prioritatea interesului public și al societății, precum și transparența procesului decizional.”

Totodată, conducerea și angajații societății CONPET S.A. au obligația de a declara orice interese personale care pot veni în contradicție cu exercitarea obiectivă a atribuțiilor de serviciu. Ei sunt obligați să ia toate măsurile pentru evitarea situațiilor de conflict de interese și incompatibilități, nu trebuie să se folosească de îndatoririle de serviciu pentru obținerea de beneficii necuvenite patrimoniale sau nepatrimoniale, pentru ei, familiile lor sau persoane apropiate.

”În acest sens, conducerea societății CONPET S.A. își exprimă, în mod ferm, angajamentul de a susține și promova respectarea cadrului legislativ anticorupție prin toate mijloacele legale și administrative corespunzătoare”, mai precizează comunicatul.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *