Acasă » Interes general » Fondul Proprietatea răscumpără acțiuni la 0,91 lei per titlu

Fondul Proprietatea răscumpără acțiuni la 0,91 lei per titlu

10 februarie 2017
Interes general
energynomics

Fondul Proprietatea a anunțat că va răscumpăra circa 640 milioane de acțiuni la un preț de 0,91 lei per titlu, în cadrul celei de a șaptea sesiuni de achiziție a propriilor acțiuni.

”Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiții („Administratorul de Investiții”) al Fondul Proprietatea SA („Fondul”), doreşte să informeze acţionarii că Autoritatea de Supraveghere Financiară („ASF”) a aprobat în data de 8 februarie 2017 solicitarea Fondului pentru inițierea unei oferte publice de cumpărare în legătură cu accelerarea celui de-al șaptelea program de răscumpărare”, se arată în comunicatul FP.

Caracteristicile principale ale ofertei include o valoare de până la 640 milioane de acţiuni sub formă de acţiuni şi/sau certificate globale de depozit având la bază acţiuni (în engleză „global depositary receipt” – „GDR”), la un preţ de cumpărare de 0,91 RON per acţiune, respectiv valoarea în USD echivalentă cu 45,50 RON per GDR, calculată conform prevederilor documentației de oferta.

Perioada de subscriere va fi 15 februarie– 20 martie 2017, iar metoda de alocare, pro-rata. Intermediarul ofertei este WOOD & Company Financial Services, totodată și dealer alături de Goldman Sachs International. Agentul de ofertă pentru GDR-uri este The Bank of New York Mellon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *