Acasă » Termo » Cupru Min va investi 19 mil. euro în tratarea apei

Cupru Min va investi 19 mil. euro în tratarea apei

6 aprilie 2017
Minerit
energynomics

Oficialii Cupru Min susțin că în planul de investiţii pentru acest an compania avea prevăzută construcţia unei staţii de recuperare a apelor din iazul Valea Şesei şi că a demarat proiectarea unei staţii moderne de neutralizare a apelor acide şi de recuperare a metalelor din haldele de steril, însă caută soluţii pentru finanţarea proiectului, în valoare de 19 milioane euro. Reacţia societăţii vine după ce aproximativ 6.000 de metri cubi de steril s-au deversat în râul Arieş după ce o sondă inversă de la iazul de decantare Valea Şesei, aparţinând Cupru Min Abrud, a cedat, conform news.ro

”Compania monitorizează cu atenţie zona şi colaborează cu autorităţile de mediu”, arată Cupru Min, într-un comunicat publicat pe site-ul societăţii.

Potrivit acestuia, pe 3 aprilie, la ora 12.00, la iazul de decantare Valea Şesei, aparţinând Cupru Min, s-a produs o avarie tehnică ce a generat poluarea accidentală a pârâului Valea Şesei cu un amestec de apă şi steril, ce a ajuns până în râul Arieş.

Amestecul de apă şi steril s-a deversat în aval de baraj dintr-o lucrare de evacuare închisă încă din anul 1988.

”În amontele barajului s-a format, în decursul anilor, un con de depunere a namolului chiar în dreptul instalaţiei dezafectate – o sondă inversă conectată la canalul de evacuare. Avaria a fost semnalată imediat şi conducerea companiei a intervenit operativ mobilizând un număr important de echipe de intervenţie şi utilaje grele, care au reuşit să limiteze poluarea şi să oprească total deversarea la ora 15.40”, precizează comunicatul Cupru Min.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *