Acasă » Petrol și Gaze » Procesul de vânzare al Oltchim, amânat până în iunie

Procesul de vânzare al Oltchim, amânat până în iunie

12 aprilie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Consorţiul de administratori judiciari ai Combinatului Chimic Oltchim, aflat  în insolvenţă, a informat Ministerul Economiei asupra faptului că procedura de vânzare “se află pe o pistă bună, numeroşi ofertanţi exprimându-şi interesul pentru pachetele de active aflate pe piaţă”, deși Ministerul Economiei a fost informat de faptul că administratorii judiciari au amânat temporar etapa finală a procedurii de vânzare, până în luna iunie 2017, la solicitarea ofertanţilor, în prezent, aceştia desfăşurând activităţi de due diligence – se arată într-un comunicat.

”La preluarea actualului mandat de ministru al Economiei, procesul vânzarii de active ale combinatului se află într-un stadiu avansat, ministerul continuând dialogul cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pentru a se asigura că strategia de valorificare a pachetelor Oltchim se desfăşoară în mod deschis, transparent şi nediscriminatoriu. Respectarea acestor principii este obligatorie nu numai din perspectiva legislaţiei ajutorului de stat, dar va asigura, totodată, maximizarea valorii patrimoniului societăţii şi, pe cale de consecinţă, cel mai înalt grad de îndestulare a creditorilor publici şi privați”, precizează comunicatul.

Aflându-se în procedură de insolvenţă şi în consecinţă, fiind administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar, acţionarul-statul român nu are prerogative în procedura de valorificare a activelor. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii.

În acest sens, Guvernul a fost informat de consorţiul de administratori judiciari că procesul de vânzare şi criteriile de selecţie au fost aprobate de Adunarea creditorilor (format atât din creditori privaţi, cât şi din creditori publici).

Faptul că ofertanţii sunt dispuşi să investească timp şi efort suplimentar în desfăşurarea de due diligence demonstrează interesul serios faţă de pachetele de active, precum şi dezvoltarea viitoare a acestora, în contextul propriilor planuri de afaceri. Astfel, Ministerul Economiei este optimist că procedura de vânzare va fi finalizată cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *