Acasă » Termo » CE Oltenia: Managementul și sindicatele discută marți noua grilă de salarizare

CE Oltenia: Managementul și sindicatele discută marți noua grilă de salarizare

energynomics

Administrația și sindicatele CE Oltenia se întâlnesc pe 9 mai pentru a discuta despre înfiinţarea unei comisii care să lucreze la armonizarea salariilor din companie. Unii liderii sindicali nu cred că CE Oltenia va putea vreodată să rezolve problema diferenţelor mari de lefuri între angajaţii care prestează acelaşi tip de activitate.

Marți se va stabili componența comisiei care se va constitui la nivelul CE Oltenia pentru armonizarea salariilor, conform Pandurul.ro.

Nu se cunoaște deocamdată câți membri va avea și câți vor fi din partea sindicatelor. „Se dorește să se facă, până la viitoarea negociere, o nouă ierarhizare a meseriilor, alte nivele de salarizare, și o nouă grilă de salarizare. Dar atâta timp cât nu ai bani, este foarte greu să armonizezi salariile. Și dacă ar avea compania 300 de milioane de euro profit nu ar putea să mărească fondul de salarii pe legile care există în România, astfel încât să poată să facă armonizare. Chestiunea este că trebuie făcut ceva, să mai îndrepte pe aici, pe acolo. Sunt sceptic. După părerea mea, dacă se rezolvă un pic din acea discrepanță, tot ar fi bine. Și asta se face prin decizie politică, administrativă și sindicală. Nu prin comisii”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

În ședința de marți se va mai discuta despre programul de lucru în cariere pe trimestrul III. O variantă luată în calcul de administrația CE Oltenia este ca salariații de la Husnicioara să lucreze la program de patru zile în următoarele luni, din cauza lipsei de desfacere pentru cărbunele exploatat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *