Acasă » Electricitate » Timișoara se mișcă mai repede: Noi staţii de încărcare pentru maşini electrice

Timișoara se mișcă mai repede: Noi staţii de încărcare pentru maşini electrice

10 mai 2017
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Ceea ce Bucureștiului îi lipsește, are Timișoara: serviciu de taximetrie cu mașini electrice, dar și noi stații de încărcare.

Cel puțin două mari companii sunt implicate în furnizarea de stații electrice în Timișoara.

”Serviciul de taximetrie este efectuat cu mașini BMW i3 și chiar dacă este mai scump, este preferat datorită calității și faptului că este 100% ecologic”, spune un manager.

Timişorenii care au maşini electrice au la dispoziţie o staţie de încărcare chiar în centrul oraşului, la parcarea de la Modex. Aceasta poate fi folosită gratuit.

Oficialii primăriei se laudă cu o prima staţie de încărcare pentru automobile electrice pe domeniul public, instalată de o firmă privată, aceeaşi care a donat primăriei şi proiectul pilot de parcare inteligenţă la Modex, conform tion.ro.

„Staţia se află în parcarea Modex, iar cetăţenii o pot folosi gratuit. Ea a fost donată de compania ZTE şi completează sistemul Smart Pillar”, a spus directorul de proiecte al Primăriei Timișoara, Robert Kristof.

”În scurt timp această staţie va apărea distinct şi în aplicaţia de Smart Parking, precum şi în sistemele de navigaţie ale automobilelor electrice, astfel şoferii o vor putea găsi uşor. Noi, că administraţie locală, trebuie să realizăm infrastructură adecvată pentru a stimula mobilitatea verde, fără poluare. Astfel, dacă în viitor cetăţenii vor vedea până şi la colţul blocului astfel de staţii, cu siguranţă se vor gândi să aleagă o maşină electrică în detrimentul uneia cu combustibil uzual”, a explicat city-managerul.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *