Acasă » Interes general » UE dă în judecată Italia în scandalul emisiilor Fiat Chrysler

UE dă în judecată Italia în scandalul emisiilor Fiat Chrysler

18 mai 2017
Interes general
energynomics

Comisia Europeană a inițiat miercuri o acțiune în justiție împotriva Italiei în urma lipsei unui răspuns la acuzațiile de falsificare ale testelor emisiilor de către Fiat Chrysler, într-o procedură care ar putea duce la constituirea în parte responsabilă a țării.

Comisia a declarat că Italia nu a reușit să o convingă că dispozitivele utilizate pentru a modula emisiile pe vehiculele Fiat Chrysler în afara condițiilor de testare limitate au fost cele adecvate, potrivit Reuters.

„Comisia solicită în mod oficial Italiei să răspundă îngrijorărilor sale referitoare la faptul că producătorul nu a justificat în mod suficient necesitatea tehnică – și astfel legalitatea – dispozitivului folosit”, a afirmat Comisia într-o declarație.

Italia are la dispoziție două luni pentru a răspunde solicitării Comisiei și poate fi trimisă în cele din urmă la Curtea Europeană de Justiție în cazul în care se constată că răspunsul este neconvingător.

Italia a cerut Uniunii Europene să își amâne planul de a lansa acțiuni legale împotriva Romei pe fondul emisiilor Fiat Chrysler, a declarat ministrul transporturilor, Graziano Delrio.

„Având în vedere că, după încheierea procesului de mediere, nu am primit nici o solicitare de informații suplimentare … vă cerem să întârziați începerea procedurii de încălcare a dreptului comunitar în timp ce așteptăm o scrisoare prin care solicităm clarificări cu privire la problemele ridicate de birourile dvs. relevante”, a declarat Delrio comisarului UE pentru Industrie, Elisabeta Bienkowska, potrivit declarației ministerului.

Comisia Europeană a mediat un litigiu între Roma și Berlin după ce Germania a acuzat Fiat Chrysler că a folosit un dispozitiv ilegal în modelele sale Fiat 500X, Fiat Doblo și Jeep Renegade. Această mediere s-a încheiat în martie.

„În timpul procesului de mediere am subliniat faptul că FCA a inițiat în mod voluntar o campanie în februarie 2016 pentru a îmbunătăți performanța emisiilor, cu mult înainte ca Germania să ne informeze despre rezultatele obținute în urma testelor lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *