Acasă » Electricitate » Germania: Energia solară și nucleară, al egalitate în luna mai

Germania: Energia solară și nucleară, al egalitate în luna mai

14 iunie 2017
Electricitate
energynomics

Cu o cantitate-record de 5,57 terawatt oră (TWh), centralele solare germane au generat în luna mai energie electrică la un nivel aproape egal cu al centralelor nucleare ale țării (5,65 TWh), susține Asociația Industriei Solare din Germania (BSW Solar).

Conform calculelor efectuate de Institutul Fraunhofer (ISE), 12,3% din livrările de energie electrică din Germania au fost furnizate de instalațiile fotovoltaice, conform BSW Solar. Datorită prețurilor scăzute pentru sistemele fotovoltaice, extinderea energiei solare în primele patru luni ale anului 2017 a fost cu aproximativ 64% mai mare decât în aceeași perioadă a anului precedent, a adăugat asociația, potrivit celanenergywire.org.

În Germania, vântul și energia solară ar putea furniza în prezent până la 60 de gigawați (GW) de energie electrică în condiții ideale, în timp ce consumul total poate scădea la aproximativ 50 GW în zilele de duminică, atunci când majoritatea întreprinderilor și fabricilor sunt închise și mulți oameni petrec ziua afară, consumând astfel mai puțină energie electrică.

Producția regenerabilă tinde să atingă punctul culminant la prânz, când soarele este la cel mai intens nivel. Germania dispune de o capacitate solară instalată de aproximativ 40 GW.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *