Acasă » Uncategorized » Gazprom s-ar putea retrage de pe piața internă de gaze din Turcia, însă Turkish Stream continuă

Gazprom s-ar putea retrage de pe piața internă de gaze din Turcia, însă Turkish Stream continuă

29 iunie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Gazprom își va adapta modelul operațional pe piața turcă a gazelor naturale pentru a face față unei ”situații pe termen lung în schimbare pe piața energetică a Turciei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriyanov, citat de Tass. „Urmărim tendințele de dezvoltare ale pieței energetice din Turcia și luăm în considerare diverse opțiuni de cooperare cu consumatorii turci. Modelul operațional specific pe termen lung va fi adaptat situației în schimbare de pe piața energiei din această țară”, a spus purtătorul de cuvânt.

Grupul Gazprom se retrage din piața internă de gaze a Turciei, prin vânzarea cotei sale în traderul Akfel Holding, parțial naționalizat la sfârșitul anului 2016, conform Kommersant. Gazprom s-ar putea retrage complet de pe piața turcă, având în vedere planurile anterior anunțate de a vinde un alt activ deținut în această țară – Bosphorus Gaz.

Piața turcă a gazelor naturale este extrem de importantă pentru Gazprom, fiind cea de-a doua în ceea ce privește volumul exporturilor, a spus Kupriyanov. „Presupunem că rolul Turciei de a fi cel mai mare operator de energie din regiune va continua să crească. În acest sens, dezvoltăm un nou proiect important de infrastructură, TurkishStream, care va aduce în mod direct volume mari de gaze naturale în țară”, a adăugat el.

Gazul rusesc este livrat în Turcia către societatea de stat Botas și companii private care au dreptul de a importa gaz din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *